خبرگزاری مهر؛ گروه مجله: نزدیکانش میگویند پانزده سالی میشد که حاج آقا غیر از دو کلمه «یاعلی» و «الهی شکر» چیز دیگری نمیگفت. صدایش اما هنوز زیر سقف تکیهها و حسینیههای شمیران طنین دارد.
منطقه شمیرانات در تهران یکی از پایگاههای مهم عزاداری حسینی است که از قدیم سبک و سیاق و آداب و رسوم خاص خود را در برپایی عزای سیدالشهدا (علیه السلام) داشته است. یکی از کسانی که به رونق مجالس عزای سیدالشهدا (علیه السلام) در منطقه شمیران کمک قابل توجهی کرد، حاج حجت کسری بود. کسی که از ۹ سالگی تا وقتی که قدرت تکلم داشت ستایشگری کرد و به تربیت مداحان و شاعران زیادی پرداخت که اکنون دست به کار برپایی مراسمهای مذهبی مختلف در شمیران و نقاط دیگر تهراناند.
در دوران دفاع مقدس بود که حاج منصور ارضی یک هیئت منسجم و بزرگ را در جنوب شهر تهران راهاندازی کرده بود و نیاز به وجود چنین مراسم و تشکیلاتی در شمال تهران هم حس میشد. حاج حجت کسری پرچم هیئت «عشاق الحسین» را در این منطقه بلند کرد که کم کم گسترش یافت و بعدها در کنار جلسات آموزش مداحی ایشان در شمیران، بنیانگذار هیئات بزرگ بعدی در این منطقه شد.
حاج حجت کسری علی رغم توصیههای پزشکان، مراسمهای عزاداریاش را کم نکرد و به گفته نزدیکانش، در روزهای ماه محرم از اذان صبح تا آخر شب را به روضهخوانی و مداحی برای سیدالشهدا (علیه السلام) مشغول بود.
تا اینکه روی همان منبر هیئت هم دچار سکته مغزی شد اما بعد از کمی بهبودی دوباره به ستایشگری ادامه داد تا اینکه حمله بعدی قدرت تکلم را از ایشان گرفت. پانزده سال آخر عمر این پیرغلام به خانهنشینی گذشت و به گفته نزدیکان، اغلب فقط از دو کلمه برای جواب احوالپرسی و ابراز احساسات استفاده میکرد: «یاعلی» و «الهی شکر»
در طی این ۱۵ سال، مداحان سرشناس شمیران که همه از شاگران حاج حجت کسری بودند، عرض ادب خدمت ایشان را ترک نکردند و هر از چندی، به ویژه در ایام ماه محرم، در مقابل منزل ایشان به ستایشگری و عزاداری برای سیدالشهدا (علیه السلام) پرداختند.
در ادامه صوت یکی از مداحیهای حاج حجت کسری در دهه شصت را میشنوید:
نظر شما